Vet aquí el teu llibre, pare

20 Oct

Pare, avui acabem el que un dia tu vas començar.

Significa molt per nosaltres poder fullejar i tocar les pàgines que anys enrere vas escriure i poder gaudir de tota la recerca que vas fer. L’educació que reben els joves sempre és digna d’analitzar, qüestionar i millorar. Avui amb el llibre que tenim entre les mans aportem al món el teu granet d’arena per conèixer i aprendre part de la nostra història.

Ha estat un honor poder fer feina en família, units pel mateix objectiu: donar llum a un dels projectes que vas deixar pendents. Crec que no m’equivoc si afirm que tant ma mare, com el meu germà i jo, hem sentit que aquests darrers mesos hem treballat al teu costat. Necessitàvem fer-ho. Sentíem que et devíem aquest darrer impuls i el cor ens demanava treballar-ho conjuntament, amb tu.

T’hem llegit i t’hem intentat escoltar. Hem descobert una petita part del teu llegat i ens hi hem capficat per poder posar el punt i final a un dels projectes que més vas estimar. Avui hem pogut col·laborar en complir un dels teus desitjos més insistents i pensem que estaries molt feliç de veure que, a la fi, aquest s’ha fet realitat.

La impremta Freinet a l’escola de Consell ja té forma de llibre, pare. Ja el tenim entre les mans. Sis-centes cinquanta-nou planes omplen d’estima i orgull la tasca que tu i el meu avi tant vàreu estudiar i treballar.

T’he de contar que, en aquest procés, hi ha hagut molta gent interessada a ajudar-nos i oferir-nos el seu suport. No et sorprendrà que el teu estimat amic Fernando, des de Mèxic, ens hagi oferit tota l’ajuda i predisposició que necessitàvem. Ens ha orientat, guiat i animat a continuar endavant en tot moment. Li estarem eternament agraïts.

Part de la família Deyà ens ha ajudat a fer les revisions necessàries per poder presentar unes planes netes i lliures de vicis dels aficionats que som nosaltres. Mª Àngela Deyà Serra, la teva estimada cunyada, no ha dubtat a llegir i rellegir tot el que li hem fet arribar. Ens ha regalat bons consells i ens ha fet costat en tot el que ha pogut, com sempre.

L’ajuntament de Consell, únic patrocinador del llibre, s’ha mostrat decidit i ha apostat fort pel projecte. Andreu Isern, batle de Consell, Margalida Llabrés, regidora de cultura i Toni Sastre, secretari, han estat tres persones clau en aquesta aventura. Mai oblidarem el suport que hem rebut per part seva.

No ens ha faltat tampoc la crítica i respectada mirada d’un estudiós local, Manel Santana. A ell li hem demanat que s’encarregués d’escriure el pròleg del llibre i ha acceptat sense pensar-ho. Tota la família li està agraït de les paraules que ens ha regalat sobre l’avi. De fet, ell serà qui parlarà dissabte 22 d’octubre, quan es presenti el teu llibre al poble de Consell. M’encarregaré de transmetre-li una altra vegada el nostre agraïment.

Francesca Company i Francesca Gomila ens han donat una mà important quant a la revisió lingüística. Els hi agraïm i valorem molt la rapidesa amb la qual han hagut de treballar.

I no acaba aquí la llista de persones que ens han acompanyat aquests dies, encara que només hagi anomenat als que, de cap manera, no podien faltar. Vull dir-te, amb tot això, que aquí et tenim present sempre i no deixem de pensar-te i estimar-te, sigui on sigui que hagis arribat a parar.

Esperem que la presentació que celebrarem aquest dissabte 22 d’octubre sigui digna del teu esforç per ajudar i fer que el nostre món sigui millor. Gràcies. Avui, demà i sempre.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.